Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunță că sâmbătă dimineață pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa valorile de trafic sunt crescute pe sensul către litoral, iar pe anumite tronsoane se circulă în coloană.

Autostrada Soarelui - A2Foto: Agerpres

Pentru prevenirea producerii unor accidente de circulaţie, Poliția le recomandă șoferilor să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. De asemenea, cei care încheie coloane de autovehicule ce încetinesc sau opresc brusc sunt sfătuiți să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

​Reamintim că vineri dimineață, pe Autostrada Soarelui, tot pe sensul spre Constanța, a avut loc un accident în lanț în care, potrivit ultimelor date transmise de ISU Dobrogea, au fost implicate 55 de mașini în care se aflau 155 de persoane.

Carambolul a avut loc în patru zone de pe autostradă, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, în condiții de ceață densă.

În urma accidentului 16 persoane au fost duse la spital, iar alte opt au primit asistență medicală la faţa locului.