​A trecut aproape un an de când făceam un apel disperat către toți amicii mei pentru ajutarea prietenei mele, Cristina Carmen, diagnosticată cu ASL. Datorită vouă și a altor oameni nemaipomeniți care au decis să-i acorde o șansă la viață, Cristina a reușit să facă un prim transplat de celule stem în Thailanda, procedură controversată în Europa, dar care pe ea a făcut-o să spere într-o viață nouă și de ce nu, în vindecare. Vedeți aici anunțul de la prima operație: Scleroza de care a suferit Stephen Hawking ar putea fi tratata

Este o procedură de transplant neurologic https://stemcellthailand.org/therapies/als-amyotrophic-lateral-sclerosis/

A ajuns cu greu în Thailanda, din cauza problemelor generate de Covid, a faptului că Thailanda nu acorda vize anul trecut României. Dar Cristina Carmen e o luptătoare, a găsit varianta care avea să-i dea șansa unei noi vieți, rezidența în Germania.

A urmat o perioadă înnebunitoare de așteptare, dar în noiembrie a reușit să plece din Germania în Thailanda și să facă intervenția. La momentul intervenției, trupul ei era slăbit, nu mai putea merge, respira cu greu și abia mai înghițea.

Cu ultimele puteri mi-a scris atunci un mesaj cutremurător, ea, o fată plina de energie, a cărei pasiune nebună pentru dans a făcut-o să-și deschidă propria ei sala.

“Auzi, daca nu mai pot să merg, stau într-un scaun cu rotile, daca nu mai pot vorbi, tac, dar ce mă fac dacă nu mai pot respira?”

M-am bucurat mult că intervenția a fost reușită și acum poate vorbi, respira, înghiți.

Din păcate, are nevoie de încă o intervenție pentru a stopa boala și a menține rezultatele obținute.

Suma de această dată este mai mică, 18500 euro. Nu e o sumă foarte mare, dar în acest an Cristina nu a putut munci și probabil niciodată nu se va mai putea întoarce la o viață activă 100%.

Vă rog să fiți și de data asta alaturi de mine și să o ajutăm pe Cristina Carmen să poată face noua intervenție cât mai repede.

RO03 RNCB 0721 0500 3273 0001 / EUR, Cristina Carmen Baisan

RO89 RNCB 0077 0500 3273 0001 / RON, Cristina Carmen Baisan