Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care va fi pus în libertate joi după ce instanța a decis eliberarea sa condiționată, va avea mai multe interdicții stabilite de către instanța supremă odată cu pronunțarea deciziei de condamnare la 3 ani și jumătate de închisoare, în 27 mai 2019.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Decizia de eliberare condiționată a fostului lider al PSD a fost luată joi de Tribunalul Giurgiu.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat pentru HotNews.ro că instanța nu a stabilit interdicții suplimentare pentru fostul lider al PSD și că vor fi în vigoare doar cele stabilite de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform sentinței de condamnare pronunțate în 27 mai 2019 de către instanța supremă, Liviu Dragnea are mai multe interdicții. Până în iulie 2024, îi sunt interzise următoarele drepturi:

  • dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice
  • dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat
  • dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit în dosar - președinte al Consiliului Județean Teleorman și președinte al PSD Teleorman

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Potrivit DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a menținut ilegal în posturi două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman, spune DNA.

Conform procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.