România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii, având în vedere că doar 30% din populația adultă a fost vaccinată complet împotriva COVID-19, avertizează comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, care va veni vineri la București.

Stella KyriakidesFoto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, Stella Kyriakides se va afla vineri la București, unde se va întâlni cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, iar discuțiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile și pe derularea campaniei naționale de vaccinare în România, precum și pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul uniunii europene a sănătății. Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petrești.

Înaintea vizitei la București, comisarul european a spus că CE și-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente de vaccin anti-COVID, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70% din populația adultă a UE și a avertizat că România a reușit să vaccineze doar 30% din populația adultă.

  • "UE și-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70% din populația adultă a UE.
  • Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că își ating obiectivele în teritoriu.
  • Varianta delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE și despre care știm că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate.
  • Având în vedere că doar 30% din populația adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este și va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aștept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfășurarea campaniei naționale de vaccinare în România", a declarat comisarul Kyriakides.

​Șapte din zece români eligibili pentru vaccinare nu au făcut-o până acum. În ciuda unui start bun, România este la coada clasamentului în UE. Țintele de vaccinare au fost lăsate deoparte, iar campania de vaccinare relansată de Guvernul Cîțu pare că nu a atins publicul țintă, dacă ne uităm la procentele de vaccinare. În total, la data de 13 iulie, la șapte luni de lansarea campaniei, aproape 12,1 milioane de români din cei 16,9 milioane eligibili nu se vaccinaseră.

CITEȘTE ȘI:INFOGRAFIC Campania lui Cîțu care n-a mai convins pe aproape nimeni. 7 din 10 români nu s-au vaccinat încă, iar cei mai mulți sunt tineri