Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost reținut de polițiștii din Capitală, fiind suspectat că ar fi agresat sexual mai multe femei, pe stradă, în Sectorul 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform unui comunicat de presă transmis joi de Poliția Capitalei, cercetările au fost declanşate în cursul lunii iulie, când poliţişti ai Secţiei 1 au fost sesizaţi de către trei tinere că, în timp ce se aflau în diferite zone din sectorul 1, au fost agresate sexual de către un bărbat necunoscut care se deplasa pe o bicicletă.

Polițiștii au identificat un tânăr de 25 de ani, considerat principalul suspect, care a fost dus la audieri. Potrivit Poliției, în urma audierilor și a probatoriului administrat, s-a stabilit:

  • Joi, 8 iulie, în jurul orei 20.30, în timp ce o tânără de 24 ani se afla pe o stradă din sectorul 1, în apropierea unei stații de autobuz, bărbatul, aflându-se pe bicicletă, ar fi lovit-o cu palma peste o zonă intimă, în mod intenționat și împotriva voinței sale.

  • A doua zi, în jurul orei 22.30, în timp ce o altă tânără de 23 ani se deplasa pe un bulevard din același sector, bărbatul, aflându-se pe bicicletă, ar fi trecut pe lângă fată și, în mod intenționat și împotriva voinței sale, ar fi lovit-o în același mod.
  • În 11 iulie, în jurul orei 14.30, în timp ce victima se deplasa pe o stradă din sectorul 1, tânărul, aflându-se pe bicicletă, s-a apropiat de ea și în mod intenționat și împotriva voinței sale, ar fi lovit-o cu palma.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Poziția oficială a companiei foodpanda România:

“Toleranța foodpanda România față de acest tip de comportamente deviante ale livratorilor este zero, iar foodpanda face continuu demersuri împreună cu partenerii ce dețin flote de livratori pentru ca aceștia să selecteze cele mai potrivite persoane pentru un astfel de post ce implică interacțiunea directă cu clienții companiei.

Din cercetările interne făcute în cadrul companiei, bărbatul în cauză nu mai colabora cu partenerii foodpanda pentru prestarea de servicii de livrare pentru companie, din luna noiembrie 2020.

Mai mult, foodpanda va investiga această situație și va face demersurile necesare pentru a se proteja împotriva prejudiciului de imagine adus. Echipa noastră a fost și este în continuare la dispoziția autorităților pentru a soluționa cât mai rapid această situație neplăcută.”