Studentul din Timișoara care și-a incendiat o vecină, iar aceasta a murit din cauza arsurilor suferite, și-a premeditat fapta, spun procurorii. Potrivit acestora, înainte cu câteva ore el cumpărase aproximativ 1,7 litri de benzină de la o stație peco din oraș.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Potrivit Parchetului Tribunalului Timiș, tânărul a fost reținut pentru tentativă de omor calificat. Având în vedere că victima a murit la spital, miercuri dimineață, procurorul de caz ar urma să decidă schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de omor calificat.

Procurorii spun că marți, în jurul orei 14.20, în timp ce se afla pe casă scării, în fața apartamentului său, tânărul a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzină pe vecina sa de bloc, după care i-a dat foc cu o brichetă.

"Inculpatul a săvârșit fapta cu premeditare, cumpărând în cursul dimineții o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzină de la o stație peco din Timișoara", afirmă anchetatorii.

Victima a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafața corpului și a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, unde a decedat miercuri.

Procurorii mai spun că dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a tânărului 30 de zile.

Victima avea 48 de ani, iar potrivit News.ro ea a ieşit din scara blocului cuprinsă de flăcări, marţi după-amiaza, strigând că un vecin i-a dat foc. Vecinii au fost cei care au stins focul de pe trupul femeii şi au sunat la numărul de urgenţe 112.

Tânărul care a incendiat-o pe femeie are 22 de ani, este student, iar vecinii susţin că avea conflicte mai vechi cu femeia.