Un bărbat a fost amendat de o patrulă a Inspectoratului de Jandarmi Argeș deoarece hrănea o ursoaică cu pui în zona barajului Vidraru, informează instituția.

Ursi in ArgesFoto: Facebook

Potrivit sursei citate, jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au fost sesizați luni, prin apel 112, că în zona barajului Vidraru, cât și pe coborâre spre cetatea Poenari, se află mai mulți urși pe carosabil.

La ieșirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezența unei ursoaice cu pui, dar și a unor turiști care hrăneau animalele din autoturism.

Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar șoferul autoturismului, un bărbat din municipiul București, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020.

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să evite contactul cu acestea și, mai ales să nu le hrănească.