Un incendiu a izbucnit, marţi, la o dubiţă aflată pe o stradă în Râmnicu Vâlcea. Incendiul a fost urmat de o explozie, două persoane, care nu erau ocupanţi ai maşinii, fiind rănite.

Incendiu si explozii in Ramnicu ValceaFoto: Captura YouTube

De asemenea, o persoană a făcut atac de panică. ISU Vâlcea a precizat că în dubiţă se afla un tub de oxigen şi un tub de acetilenă, dar nu se ştie deocamdată cum s-a produs explozia. Geamurile de la mai multe apartamente, dar şi şase maşini au fost afectate.

”Astăzi, în jurul orelor 10:30, un bărbat a apelat la 112 precizând faptul că, în spatele unui bloc din Râmnicu Vâlcea, arde o dubiţă. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la faţa locului constatând, din primele verificări, că o dubiţă încărcată cu butelii de oxigen ar fi explodat, accidental. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri in cadrul ISU Valcea, jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea şi echipaje ale ambulanţei, care au acordat îngrijiri medicale pentru trei persoane, fiind ulterior transportate la spital”, a precizat IPJ Vâlcea, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpa, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

ISU Vâlcea a transmis că intervine pentru eliminarea cioburilor aflate în echilibru precar de la ferestrele apartamentelor afectate de suflul exploziei.