Sportul românesc are din nou șanse să scrie istorie la Jocurile Olimpice. După performanțele Elisabetei Lipă - declarată cea mai bună canotoare a secolului al XX-lea de către Federația Internațională de Canotaj - sau ale lui Mihai Covaliu - primul campion olimpic la sabie din România -, o nouă serie de sportivi români merg hotărâți la Olimpiada de la Tokyo pentru a continua performanțele predecesorilor lor dar și pe cele personale. Așa cum este cazul cunoscutei scrimere Ana Maria Brânză Popescu, vicecampioană olimpică la individual la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing.

Bucovina alături de spotivi români la JO Foto: Bucovina

Compania Maspex Romania, prin brandul de apă minerală naturală Bucovina, este alături de sportivii a 3 mari federații în drumul lor spre performanță la Jocurile Olimpice de la Tokyo: sportivii de la Federația Română de Fotbal, de la Federația Română de Scrimă și de la Federația Română de Canotaj.

"Suntem onorați să fim partenerii a trei federații sportive care au reprezentanți la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Performanțele trecute precum și cele actuale ale celor trei sporturi reprezentate au determinat compania noastră să se implice în susținerea sportivilor olimpici. Totodată, avem convingerea că sportivii noștri vor continua să scrie istorie în sportul mondial. Nu în ultimul rând, apreciem implicarea fiecărei federații în parte în susținerea practicării sportului în general, acesta reprezentând și unul dintre principiile promovate de către compania noastră. Dorim loturilor olimpice să fie inspirate de sloganul apei Bucovina 'sete de echilibru' pe care să-l transforme în 'sete de performanță'. Mult succes!" - Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

La JO de la Tokyo, Federația Română de Fotbal va participa cu naționala olimpică formată din jucători sub 23 ani, Federația Română de Scrimă prin sportivii Ana Maria Brânză Popescu și Iulian Teodosiu iar Federația Română de Canotaj prin echipajele: dublu vâsle feminine categorie ușoară, dublu rame masculin, dublu rame feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin, patru rame masculin, dublu vâsle feminin, 8+1 masculin, 8+1 feminin.

Compania Maspex Romania, prin brandul de apă minerală naturală Bucovina promovează practicarea sportului ca mod de viață sănătos și orientat către performanță, susținând patru federații sportive: Federația Română de Fotbal, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Canotaj și Federația Română de Polo.

Apa minerală naturală Bucovina provine din surse subterane localizate într-o zonă sălbatică, protejată, de tip rezervație naturală, izolată de orice activități ale omului. Apa minerală naturală plată Bucovina și-a câștigat aprecierea de-a lungul timpului datorită calităților sale deosebite: este apă minerală naturală plată, de zăcământ, care izvorăște natural, cu reziduu sec foarte scăzut (72g/ml) și pH (7,31) optim consumului permanent. Originea subterană îi asigură stabilitatea, temperatura și conținutul de săruri minerale constante și o protejează de riscurile de poluare, indiferent de condițiile climaterice de la suprafață.