Un incendiu de amploare a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în Salonta, la un depozit de deşeuri de plastic reciclabile la Salonta (Bihor), relatează ebihoreanul.ro. Două hale au fost devastate, însă purtătorul de cuvânt ISU a precizat că nu există pericolul extinderii focului în zona de locuințe sau al unei explozii.

Incendiu Salonta (e-Bihoreanul)Foto: Hotnews

“La ora 3.41, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de mare amploare la un depozit de deşeuri plastice reciclabile situat în municipiul Salonta. Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă peste 30 de pompieri, cu opt autospeciale, din care şapte de lucru cu apă şi spumă şi o autospeciala de primă cercetare de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi un echipaj de prim-ajutor calificat”, a declarat Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Când pompierii au ajuns acolo, era în flăcări, în totalitate, o hală de circa 600 mp, iar focul cuprinsese şi o altă hală, de circa 1.300 mp.

De asemenea, focul a cuprins şi numeroşi saci cu deşeuri din plastic, din curtea depozitului.

În jurul orei 6.20, militarii au reuşit să localizeze incendiul, iar o oră mai târziu încă luptau cu focul. Estimările sunt că vor mai avea multe ore de intervenţie, deoarece cantitatea de deşeuri de plastic cuprinsă de foc este foarte mare.

”Deocamdată, din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a mai spus Roşca.

Din primele informaţii, la momentul izbucnirii incendiului, în interiorul depozitului erau muncitori care lucrau în tura de noapte şi care, de altfel, au anunţat incendiul la 112. Aceştia au ieşit singuri din hala cuprinsă de foc.

La faţa locului, vineri dimineaţă s-au dus şi comisarii Gărzii de Mediu Bihor, care, după stingerea incendiului, vor demara un control. De asemenea, dacă direcţia vântului se va schimba, iar fumul va fi purtat spre oraş, autorităţile vor anunţa localnicii din Salonta să-şi închidă geamurile, prin sistemul Ro-Alert.