​Marian Iorga, șeful Poliției Prahova, este anchetat pentru fapte de corupție, el fiind plasat sub control judiciar, joi, de către procurorii DNA București, informează ziarul prahovean Incomod, citând surse judiciare.

Politia romanaFoto: Facebook

Potrivit ziarului citat, Iorga ar fi fost pus sub control judiciar într-un dosar penal de corupție pentru fapte comise în perioada în care era comandantul Poliției Călărași, anterior mutării la Prahova.

Și postul Digi24 relatează că Marian Iorga a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Mai mult, începând de vineri, el nu mai poate să îndeplinească funcția de șef al IPJ Prahova, astfel că el va fi pus la dispoziție. Iorga ocupa această funcție ca împuternicit, începând cu luna aprilie 2020. Aceste împuterniciri se fac de către ministrul de Interne.

De altfel, ziarul Incomod relatează că pe mai multe grupuri de polițiști circulă un mesaj pe care Iorga l-ar fi transmis, în care își anunță colegii că nu mai conduce Inspectoratul: “Vă salut stimati colegi, va multumesc pentru colaborare, incepand de astazi nu voi mai exercita functia de insp sef. Va asigur de respectul meu, a fost o onoare sa lucram impreună.”

Observatorul Prahovean scrie la rândul său că informația potrivit căreia Marian Iorga nu mai este la comanda IPJ Prahova a fost confirmată pentru ziar de mai multe surse din cadrul instituției.

Observatorul Prahovean amintește și că, în luna octombrie anul trecut, într-un interviu pentru ziar, Iorga declara: ”Am locuit aproape 21 de ani în Prahova, apoi cariera m-a condus la București, respectiv Călărași. A fost o decizie a conducerii, sper să rămân cât mai mult la comanda IJP Prahova”.