Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că trebuie să fim vigilenţi în continuare, chiar dacă situaţia epidemiologică este bună, de aceea a fost prelungită starea de alertă, relatează News.ro. ”Aceste restricţii pe care le impunem nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvează de pandemie”, a afirmat premierul.

Florin CituFoto: Captura

Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Craiova, de ce a fost prelungită starea de alertă dacă situaţia epidemiologică este bună şi a răspuns: ”Trebuie să fim vigilenţi în continuare. Am relaxat unele condiţii, dar este important să rămânem vigilenţi şi este important să ne vaccinăm, este singura soluţie de a scăpa de pandemie. Aceste restricţii pe care le impunem nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvează de pandemie”.

Întrebat cum merge campania de vaccinare, premierul a precizat: ”Dacă ne uităm la campania de vaccinare prin filtrul cu numărul de persoane infectate zilnic, merge foarte bine. Dar depinde doar de noi să nu avem un val patru, pentru că avem vaccin. Dacă ne vaccinăm, nu vom avea un val patru. Este atât de simplu”.

Starea de alertă a fost prelungită, cu 30 de zile, din 12 iulie.