Proprietarul unui câine care, în urmă cu mai multe zile, a fost rănit într-un accident rutier, a fost sancţionat cu amendă de 3.000 de lei, din cauză că nu a asigurat asistenţa veterinară necesară patrupedului, a anunţat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea.

CaineFoto: Stirile ProTV

Purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, Daniela Condrea, a explicat pentru Agerpres că proprietarul animalului rănit a fost la un cabinet veterinar, însă din cauza costurilor ridicate de care avea nevoie patrupedul a fost obligat să renunţe la tratament.

„L-a lăsat în curte până când o persoană a filmat animalul rănit şi a postat fotografiile pe o reţea socială”, a menţionat reprezentanta IPJ.

Poliţiştii s-au autosesizat miercuri, au luat patrupedul de la deţinătorul acestuia din oraşul Babadag, au acordat îngrijiri medicale de specialitate câinelui pentru care au identificat un spaţiu de cazare pe perioada tratamentului.

„Deţinătorul animalului a fost sancţionat contravenţional conform art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare de 3.000 lei. Mulţumim celor doi medici veterinari, unul din municipiul Tulcea, celălalt din comuna Niculiţel, pentru punerea la dispoziţie a resurselor în vederea rezolvării situaţiei animalului”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.