Românii devin din ce în ce mai atenți la mediu, iar o problemă esențială pentru care se dorește găsirea unei soluții este cantitatea uriașă de plastic de unică folosință pe care o consumăm în activitățile noastre cotidiene. În prezent, sunt vândute, la nivel global, aproximativ un milion de sticle de tip PET în fiecare minut și doar 14% dintre aceste ambalaje ajung să fie reciclate.

Economisește și limitează în mod avantajos cantitatea de plastic utilizată, bând apăFoto: La Fantana

În contextul în care PET-urile își pierd valoarea după o singură utilizare și reprezintă o soluție de scurtă durată pentru a transporta lichide, lăsând în urmă tone de plastic, putem spune că avem de a face cu o problemă globală majoră.

Apa, spre exemplu, este lichidul pe care îl transportăm cel mai des în ambalaje de tip PET. Mulți români nu vor sau nu pot să consume apă de la robinet, așa că recurg, voit sau nu, la cumpărarea apei pe care o beau acasă din magazin - desigur, la PET. Astfel, aprovizionarea cu apă este costisitoare și pentru noi, dar și pentru planetă, plătind zi de zi prețul milioanelor (sau chiar miliardelor) de PET-uri de care ne izbim zilnic în parcuri, grădini, la margini de drum sau (cel mai grav) în natură.

Cu toate acestea, dacă și tu pierzi bani, timp și energie în mod regulat pentru căratul apei de la magazin și vrei sa ajuți la limitarea cantității de plastic ajunsă necontrolat în natură, poți apela la o soluție simplă, convenabilă, confortabilă și eco - serviciul de livrare a apei la domiciliu al companiei La Fântâna.

Primești acasă o apă bună

Până la urmă, calitatea apei este un factor decizional atunci când alegi o sursă de aprovizionare pentru familia ta. La Fântâna a dezvoltat acest serviciu convenabil grație unor sticle de 8 litri, care, spre deosebire de PET-urile tradiționale, pot fi reutilizate pentru transportul apei de până la 50 de ori – și reciclate în interiorul unui circuit controlat. Apa de izvor din aceste sticle este extrasă de la Tălmaciu, județul Sibiu. Este o apă oligominerală, cu o mineralizare totală de sub 500 mg/l, cu gust plăcut și echilibrat, datorat sărurilor de calciu și magneziu, cu un conținut redus de sodiu și cu o compoziție minerală stabilă. În fabrica modernă în care o îmbuteliază, La Fântâna are și un laborator, unde testează apa permanent.

Cum îți primești, de fapt, apa acasă?

Apa de izvor îți vine până la ușă și poți alege numărul sticlelor pe care le primești în funcție de necesitățile familiei și casei tale. Pe scurt, La Fântâna îmbuteliază apa de izvor în acele sticle reutilizabile, pe care apoi le livrează oricui, oriunde în țară, pe baza unei comenzi în magazinul online.

Pentru prima comandă, alegi din magazinul online pachetul START, fiind prima și singura dată când plătești ambalajele, adică sticlele reutilizabile. Apoi, după ce le termini, comanzi oricând un pachet REFILL, în care plătești doar apa, cu livrarea inclusă. Pe termen lung, acest serviciu de livrare este mult mai avantajos decât alte alternative, fiindcă economisești timp, bani și reduci numărul PET-urilor trimise în natură și care nu ajung să fie reciclate corespunzător. Echipele de livrare din flota companiei îți aduc sticlele comandate pline și le preiau pe cele goale, ori de câte ori ai nevoie.

Dacă ești convins de faptul că este nevoie de o soluție în ceea ce privește plasticul de unică folosință ajuns în râuri, mări și oceane, dar vrei să ai acasă și o apă bună de izvor în cel mai avantajos mod cu putință, noul serviciu La Fântâna este cel potrivit pentru tine și pentru ceilalți români care vor o schimbare a felului în care își beau apa!