Organizația de mediu Greenpeace a protestat miercuri, în fața Guvernului, faţă de posibila retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.

HotNews.roFoto: Hotnews

----

”Vă solicităm să nu întreprindeți niciun fel de act sau de procedură administrativă prin care să blocați discutarea candidaturii Roșiei Montane la UNESCO din iulie 2021.

Vă solicităm să acordați un mandat ferm delegației care va reprezenta Statul Român la reuniunea Comitetului în sensul susținerii fără echivoc a candidaturii Roșiei Montane pentru includere în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO”, se spune într-un mesaj Greenpeace către Florin Cîțu, Bogdan Gheorghiu și domnule Ludovic Orban.

Pe pagina de facebook a protestului se spune că ”Greenpeace România anunță dezvelirea unei statui inedite în Piața Victoriei, miercuri, 7 iulie, ora 10, în semn de omagiu pentru felul în care actualul Guvern gestionează dosarul de înscriere a sitului Roșia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO. Poleită cu aur de la Roșia Montană, statuia reprezintă figura unuia dintre iluștrii oameni politici care conduc România spre bunăstare economică, culturală și de mediu.”

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la Roşia Montană, urmând ca discuţiile să se reia la viitoarea şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a subliniat luni că formaţiunea lui susţine în continuare listarea dosarului Roşiei Montana în patrimoniul UNESCO şi că va menţine acest punct de vedere şi în cadrul coaliţiei, chiar dacă va exista o propunere alternativă.