În plin scandal legat de cazurile în care oameni și gospodării sunt atacate de urși, ministrul Mediului Tanczos Barna a povestit luni că el însuși s-a întâlnit cu ursul, într-o localitate din Covasna. ”Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători”, a scris ministrul pe Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători”, a comentat ministrul.

Tanczos Barna a oferit și câteva detalii legate de proiectul de ordonanță de urgență care a fost elaborat de minister și care ar urma să reglementeze această problemă.

”Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă <> sau <>, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin îndepărtarea prin alungare din intravilanul localității”, a precizat oficialul. El a publicat și poze cu animalul care i-a ieșit în cale.

Un bărbat a fost atacat de urs sâmbătă dimineață în comuna Tulgheş, pentru transportarea sa la spital fiind solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş. Este vorba de un bărbat de 65 de ani, care a fost atacat chiar lângă locuință, a precizat Peter Szilard, managerul serviciului de ambulanță Harghita.

Bărbatul era ieșit să culeagă niște ciuperci, a început să strige, iar aparținătorii l-au auzit, a spus acesta.

Bărbatul a fost salvat de fiul său, care a tras cu arma pentru a speria animalul, a spus Marcel Vancu, primarul localității Tulgheș.