Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis duminică o atenţionare de călătorie pentru Grecia, prin care informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în această țară că autoritățile elene au transmis o avertizare pentru insula Kefalonia, din cauza unui incendiu puternic.

Kefalonia, GreciaFoto: Max Pixel

Incendiul este activ în perimetrul localităților Pastra, Kremmidi, Markopoulo, Katelios și Kato Katelios, potrivit sursei citate.

MAE recomandă astfel cetățenilor români aflați în tranzit sau în scop turistic în Grecia să evite deplasările spre această insulă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Rep. Elenă +306978996222 și numărul de urgență al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, meteoalarm.eu și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.