Cele două persoane rănite în explozia de vineri de la Rafinăria Petromidia, internate la spitalul Floreasca din Capitală, vor fi transferate la o clinică de specialitate din străinătate, cu sprijinul autorităţilor şi în acord cu dorinţa familiilor acestora, informează duminică, într-un comunicat de presă, KMG International, acţionar majoritar al Rompetrol Rafinare.

Raniti explozie PetromidiaFoto: Captura video

"Cu sprijinul autorităţilor şi în acord cu dorinţa familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Floreasca" către o clinică de specialitate din străinătate.

Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialişti din Spitalul Clinic de Urgenţă "Floreasca", starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului. În această dimineaţă, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer.

Colegul de 27 de ani internat în Constanţa a început să meargă si se recuperează rapid dupa intervenţia chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Constanta estimează că acesta va fi externat în perioada următoare", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, toate costurile de spitalizare şi tratament vor fi suportate de Rompetrol Rafinare şi KMG International.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la Rafinăria Petromidia, în urma evenimentului un bărbat şi-a pierdut viaţa şi cinci au fost răniţi, iar dintre aceştia patru au fost spitalizaţi.

Procurorii din Constanța au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, soldată cu moartea unei persoane și rănirea altor cinci