Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a fost modernizat, odată cu operaţionalizarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Cazier judiciarFoto:

Începând cu data de 30 iunie, certificatele de cazier judiciar pentru persoane fizice şi juridice sunt tipărite pe coli de format A4 şi vor fi individualizate prin seria şi numărul unic imprimate în partea din dreapta, sus, generate automat de sistemul informatic. Persoanele interesate vor putea depune cererea-tip, completată în prealabil, sau vor putea solicita tipărirea acesteia din sistemul informatic, caz în care le va reveni doar obligaţia semnării acesteia, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), vineri, într-un comunicat, citat de Agerpres.

În continuare, identificarea se va face la ghişee, prin prezentarea unui act de identitate original, aflat în termenul de valabilitate.

„Procedura de lucru privind obţinerea şi eliberarea documentelor de cazier judiciar nu a suferit modificări suplimentare”, precizează IGPR.