Florin Moise, până acum vicepreședinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a fost numit miercuri de Senat în funcția de președinte al Agenției, cu 78 de voturi ”pentru”. Preşedinta Senatului Anca Dragu a scris ulterior pe Facebook că forul legislativ a făcut un pas important în deblocarea ANI, proces blocat de luni bune.

Agentia Nationala de IntegritateFoto: Agerpres

El a rostit jurământul de credinţă în faţa membrilor Senatului, relatează News.ro.

Consiliul Naţional de Integritate a adoptat hotărârea de a valida rezultatele examenului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, iar candidatul declarat admis a fost Florin Moise.

Prin urmare, Consiliul a propus Senatului numirea acestuia în funcţia de preşedinte al ANI pentru un mandat de patru ani.

Preşedinta Senatului Anca Dragu a scris ulterior pe Facebook că forul legislativ a făcut un pas important în deblocarea ANI, proces blocat de luni bune.

„Deblocarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate - personal am făcut eforturi ca toate instituţiile responsabile să numească reprezentanţi în Consiliul Naţional de Integritate. Procesul era blocat de luni bune, iar ANI are de astăzi o conducere complet funcţională prin numirea preşedintelui Florin Moise. Dezvoltarea ţării nu intră în vacanţă!”, a scris Anca Dragu, miercuri pe Facebook.

Florin Moise a fost sigura persoană care și-a depus candidatura pentru această funcție, potrivit Europa Liberă.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Florin Moise și-a început cariera la ANI în funcția de consilier în cadrul cabinetului președintelui instituției, funcție deținută în acel moment de Alexandru Cătălin Macovei, scrie Europa Liberă.

A rămas în funcție până în mai 2013 când devine inspector de integritate, iar din mai 2017 a avansat ca șef serviciu în cadrul Inspecției de Integritate. Din noiembrie 2017, este vicepreședinte al ANI.

Florin Ionel Moise a asigurat conducerea Agenției din decembrie 2019 până în prezent. Mandatul său ca vicepreședinte urma să expire în noiembrie 2021.