​​Vara este aici, iar temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate. Pe lângă înghețată sau ceai rece, sucurile sunt următoarele care ne pot ajuta să ne răcorim și să ne răsfățăm în aceste zile toride. Cu toate acestea, multe sucuri din comerț au adaos de zahăr sau conservanți. O idee foarte bună este să vă preparați aceste sucuri singuri, folosind combinațiile preferate. Dacă nu ai o presă sau un storcător special, nu îți face griji! Poți prepara sucuri folosind și un blender simplu.

Poți face sucuri la blender? Iată câteva rețete de sezonFoto: eMAG

Sucurile se pot prepara și la blendere!

Sucurile de fructe sunt o modalitate foarte bună de a oferi corpului tău aportul de nutrienți și vitamine necesare, dar și pentru a te detoxifia și a te răcori pe timp de vară. Ce este și mai fain este că le poți prepara chiar și cu ajutorul unui blender. Vei mai avea nevoie doar de un tifon sau o strecurătoare foarte fină.

Tot ce trebuie să faci este sa pui în blender fructele preferate împreună cu apă. Poate fi chiar și apă rece de la frigider. După trebuie să mixezi bine legumele. Pui tifonul sau strecurătoarea deasupra unui bol adânc sau o halbă și torni încet conținutul. Poți apăsa cu o lingură sau cu mâna pentru a te asigura că sucul se stoarce bine.

Rețete sănătoase de sezon

Suc de mere și portocale

Pentru acest suc vei avea nevoie de 2 mere negre și 2 portocale. Decojește merele și taie-le în cubulețe. Presează portocalele cu mâna pe un fund de tocat, rulându-le. După, taie-le în jumătate și stoarce sucul cu mâna într-un pahar sau bol. Pune în blender bucățelele de mere și 5-6 cuburi de gheață. Mixează-le la blender până obții o textură cremoasă. Adaugă sucul de portocale și mixează totul încă 10 secunde. Poți consuma sucul direct așa sau îl poți trece printr-o strecurătoare.

Suc de mere, morcov și ghimbir

Pentru acest suc pe care îl poți face foarte ușor la blender vei avea nevoie de un măr decojit și curățat de sâmburi, 2 morcovi curățați, o bucățică de ghimbir decojit, jumătate de lămâie decojită și fără sâmburi sau doar sucul de la aceasta și apă. Pune toate ingredientele tăiate cubulețe în blender, inclusiv apă, și mixează până sucul are o textură fină. Dacă ți se pare prea gros sau nu se mixează bine, mai adaugă apă. Ulterior trebuie să treci sucul printr-un tifon sau o strecurătoare fină. Poți adăuga miere după gust, dacă dorești, și inclusiv câteva cuburi de gheață.

Suc verde cu kale, măr, pătrunjel, castraveți, ghimbir

Pentru acest suc verde plin de nutrienți și vitamine vei avea nevoie, pe lângă belnder, de 1 cană jumate de apă, salată kale, 2 mere verzi fără coajă și sâmburi, o mână de pătrunjel, 1 castravete mediu (fără sau cu coajă), 2 bucăți de apio, o bucățică de ghimbir și 2 lingurițe de suc de lămâie. Adaugă toate ingredientele într-un blender și amestecă-le la cea mai mare viteză. Dacă nu vrei ca sucul să aibă pulpă, va trebui, ca și în cazul celorlalte sucuri, să îl strecori printr-un tifon sau o strecurătoare fină. Ulterior, poți să adaugi gheață.

Suc de căpșuni, mere, morcovi și castravete

Pentru această rețetă de suc la blender ai nevoie de 6 căpșuni, un castravete mare decojit și tăiat cubulețe, un măr roșu decojit și tăiat cubulețe, 2 morcovi medii curățați și tăiați și gheață (opțional). Pune toate aceste ingrediente la blender și amestecă-le la cea mai mare viteză. Dacă simți că consistența este prea densă, adaugă apă. Ulterior, poți servi sucul așa, sau poți strecura pulpa printr-un tifon sau o strecurătoare.

Putem utiliza blendere în diferite feluri pentru diferite rețete. Când vine vorba de sucuri, folosind tehnica prezentată, puteți face diverse combinații în funcție de preferințele pe care le aveți. Vor ieși foarte bune și sunt perfecte pentru a vă răcori vara dacă adăugați și gheață. Ba mai mult, dacă nu strecurați sucul, îl puteți congela și puteți obține sorbet astfel.