Jurnalistul Florin Condurăţeanu a murit, luni, în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 71 de ani, anunță Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„L-am sunat pe Răzvan (fiul ziaristului - n.r.) şi mi-a confirmat că i-a murit în braţe. De la muncă i s-a făcut rău, venea de la muncă sau tocmai venise de la muncă. (...) Cred că suntem şocaţi toţi şi va fi greu să ne revenim. (...). Eu pot să spun ce a fost pentru mine Florin Condurăţeanu: un fel de patriarh al jurnaliştilor. (...) Să îl păstrăm în memoria noastră aşa cum a fost, un mare jurnalist, un mare om”, a declarat fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, la România Tv.

Florin Condurăţeanu a lucrat atât în presa scrisă, cât şi în televiziune, având peste 40 de ani de carieră jurnalistică.

Era editorialist la Jurnalul și a publicat ultimul articol chiar luni dimineaţă, scrie ziarul Libertatea. De asemenea, el colabora cu mai multe televiziuni.

Condurățeanu a devenit cunoscut după perioada petrecută alături de Dan Diaconescu la OTV.

Potrivit ȘtirileProTv, el a intrat în presă încă dinainte de 1989, iar de-a lungul timpului a lucrat la Flacăra, Curierul Național, Jurnalul Național, OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars sau România TV.

A realizat mai multe talk show-uri TV, iar în ultimii ani s-a dedicat în special emisiunilor din domeniul medical.