Un șofer oprit luni seara în trafic de polițiștii rutieri din municipiul Huși, judeţul Vaslui, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, a devenit recalcitrant și apoi i-a lovit intenționat cu mașina pe cei doi agenți de poliție, rănindu-i. Bărbatul a fost prins ulterior de alte echipaje de poliție, iar, în urma testării, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În această seară, doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Huși au oprit un autoturism, pentru control. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a refuzat testarea, a devenit recalcitrant, a pornit autoturismul și i-a lovit pe cei doi polițiști”, a relatat MAI într-un comunicat transmis luni seară.

Potrivit sursei citate, cei doi agenți de poliție au suferit leziuni corporale, iar, în prezent, se află la Spitalul municipal Huși, pentru investigații medicale.

„În urma acestui eveniment, structurile Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat, de îndată, șoferul fiind depistat, la scurt timp, pe raza municipiului Huși. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice”, a mai relatat MAI.

Ministerul de Interne precizează că în acest caz a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ministrul Lucian Bode cere toleranță zero față de agresiunile la care sunt supuși angajații MAI în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu

De asemenea, mai menționează sursa citată, ministrul afacerilor interne Lucian Bode „a fost înștiințat imediat despre acest caz, fiind informat în permanență cu privire la starea de sănătate a celor doi polițiști”.

În urma investigațiilor medicale a rezultat că starea acestora de sănătate este stabilă, precizează MAI.

„Ministrul Lucian Bode condamnă cu fermitate astfel de comportamente, cerându-le totodată tuturor factorilor implicați să manifeste toleranță zero față de agresiunile la care sunt supuși angajații MAI în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Mai mult, a cerut polițiștilor să intensifice acțiunile pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise și care prezintă un pericol pentru participanții la trafic”, se mai arată în comunicatul Ministerului de Interne.

UPDATE: Unul dintre poliţiştii loviţi cu maşina a fost luat pe capotă, celălalt a fost călcat pe picior

Unul dintre cei doi agenţi rutieri din Huşi loviţi cu maşina de un şofer oprit pentru control a fost luat pe capotă, iar celălalt a fost călcat pe picior, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

„Unul dintre agenţi a fost luat pe capota maşinii, iar cel de al doilea a fost lovit la mâna şi călcat pe picior. Aceştia au suferit leziuni corporale, iar, în prezent, se afla la Spitalul municipal Huşi, pentru investigaţii medicale”, se precizează într-un comunicat al IPJ Vaslui, citat de Agerpres.