În noul episod BT Talks, Andi Moisescu și Claudiu Pândaru, unul dintre fondatorii platfomei Republica.ro, vorbesc despre jurnalism, ce înseamnă conținut de calitate și care este viitorul presei la noi.

Claudiu Pândaru, la podcast-ul Băncii TransilvaniaFoto: Banca Transilvania

Claudiu are peste 22 de ani de experiență în televiziune, radio, presă scrisă și online. A fost director editorial al Mediafax Group, realizator al emisiunii „După 20 de ani” la PRO TV, redactor șef la Gândul, șef al departamentului de politică internă al PRO TV și jurnalist la Radio France International București. În prezent, el este jurnalist DIGI 24.

Câteva idei din acest episod:

  • Business-uri precum jurnalismul sunt afectate de restrângerea posibilităților de monetizare. „Există 2 mari inamici ai monetizării publishing-ului tradițional: Facebook și Google. Aceștia nu joacă după aceleași reguli specifice pieței și au distorsionat mult această piață.”
  • În momentul în care a apărut televiziunea, s-a produs o migrație dinspre zona tradițională către zona nouă. Acum televiziunea nu mai este o zonă nouă, ci una tradițională. Cu siguranță peste 20 de ani, pentru că schimbările se accelerează exponențial, o să discutam despre Facebook, Tik Tok sau YouTube amenințate de ceva nou.
  • Republica este o platformă editorială în care nu scriu doar jurnaliști, ci și oameni care au ceva de spus și competența să o facă. Ei sunt specialiști în domeniul lor sau încearcă să-și depășească granițele și o fac „cu bun simț”.
  • Bunul simț în meseria de jurnalist, gazetar sau ziarist este esențial. „Emitenți de mesaje putem să fim cu toții. Cred că noi, jurnaliștii, suntem obligați să fim mai firești, mai blânzi, mai naturali, mai umani.”
  • Cele trei valori ale unui scriitor Republica sunt: pricepere, bun simț și relevanță pentru publicul specific.

BT Talks, podcast-ul Băncii Transilvania, este un show în care sportivi ca Simona Halep, artiști precum INNA sau vloggeri & creatori de conținut, ca Selly – împărtășesc puțin din poveștile și mindset-ul lor, ca să inspire întreaga țară.

Episoadele pot fi ascultate pe site-ul BT, Spotify, Apple Podcasts, GooglePodcasts sau Youtube. Nu uita să te abonezi că să nu pierzi niciun episod.

Articol susținut de Banca Transilvania