Femeia care a fost salvată în cursul zilei de sâmbătă după ce s-a scufundat cu maşina în lacul Ciric din Iași a fost reţinută pentru 24 de ore, au informat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, relatează Agerpres.

Politist local salveaza o femeieFoto: Captura video

"În baza probatoriului administrat în cauză, astăzi (duminică - n.r), tânăra de 27 de ani cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul IPJ Iaşi. Mâine aceasta va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi", a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Femeia în vârstă de 27 de ani, aflată în stare de ebrietate, a fost salvată de la înec de un poliţist local, după ce aceasta a plonjat cu maşina în care se afla în lacul de agrement Ciric. Ea a fost adusă la mal de poliţistul local şi un cetăţean care se afla întâmplător prin zonă şi a sărit la rândul său în apă atunci când a văzut incidentul.

Potrivit poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, femeia se afla în stare de ebrietate. Rezultatul testului alcoolscopic a arătat că ea avea 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost transportată la spital pentru investigaţii medicale. Ea a spus salvatorilor săi că a vrut să se sinucidă deoarece este depresivă după divorţ.