Trenul IR 1746 care circulă în relaţia Cluj Napoca - Bucureşti Nord a staţionat aproape trei ore, sâmbătă, în gara Sighişoara, după ce locomotiva unui tren operat de CFR Marfă a deraiat de o osie, la intrare în staţia Vânători. Trenul de călători s-a repus în mişcare la ora 16:15, relatează News.ro.

Tren al CFR CalatoriFoto: Stefania Gal

„CFR SA vă informează că trenul IR 1746 care circulă în relaţia Cluj Napoca - Bucureşti Nord a staţionat temporar în gara Sighişoara, în intervalul orar 13.33 - 16.15, din cauza unui incident feroviar înregistrat la intrare în staţia Vânători. Locomotiva unui tren de marfă, care aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă, a deraiat de o osie, la intrare în staţia Vânători”, informează, sâmbătă după amiază, CFR.

Trenul de marfă a fost retras din linie curentă, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar in staţia respectivă, iar personalul feroviar va acţiona cu un utilaj special pentru repunerea osiei pe şină.

Oprirea trenului de călători în gara Sighişoara a fost necesară pentru a putea trage trenul de marfă din linie curentă.

„Conducerea companiei CFR SA transmite scuze pasagerilor pentru disconfort şi îi asigură că intervenţiile desfăşurate în astfel de situaţii au drept scop reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă”, menţionează oficialii CFR.