Un şofer în vârstă de 28 de ani, aflat la volan după ce ar fi consumat metamphetamină, a încercat să fugă de un echipaj de poliţie şi a intrat cu maşina într-un gard, în accidentul produs în cursul nopţii trecute fiind rănită o tânără de 21 de ani, pasageră în autovehiculul condus de acesta, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 2:00, pe DJ 105F, pe Valea Avrigului, poliţiştii rutieri au observat un conducător auto care a virat brusc la vederea echipajului de poliţie, întorcând autoturismul în direcţia opusă. Poliţiştii au urmărit autoturismul în cauză pe o distanţă de aproximativ un kilometru, când conducătorul auto a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu gardul din lemn al unui imobil. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere din autoturism, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Avrig", se menţionează în informarea IPJ Sibiu.

Conform sursei citate, la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Avrig. Testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentraţie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testarea cu aparatul Drugtest a prezentat un rezultat pozitiv la metamphetamină, însă şoferul a refuzat recoltarea de probe biologice.

Tânăra de 21 de ani aflată în autoturism a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind transportată la Spitalul Judeţean din Sibiu de către un echipaj al ISU Sibiu care a intervenit la faţa locului.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice. Cercetările continuă la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, mai menţionează reprezentanţii IPJ.