Un copil de 1 an și 8 luni din județul Bacău se află în stare gravă, după ce a căzut de la etajul 2 al blocului. Acesta a fost transportat cu un elicopter la un spital din Iași. Mama, care a încercat să îl salveze, s-a aruncat după el.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

"Ambulanţa Vaslui a fost solicitată să intervină în localitatea băcăuană Podu Turcului pentru două victime, mamă şi fiu, căzute accidental de la înălţime. Într-un moment de neatenţie, copilul a căzut de la balconul locuinţei sale pe acoperişul unei clădiri învecinate, iar mama s-a aruncat după el să îl salveze. La caz a fost alocat un echipaj B2 cu asistent medical din substaţia Bârlad. Copilul prezenta un traumatism cranio-cerebral cu alterarea stării de cunoştinţă, iar mama un traumatism de gleznă", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu, potrivit Agerpres.

Mama copilului a fost preluată de o altă ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Bacău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu, persoana care a acordat primul ajutor a fost o asistentă medicală aflată în timpul liber care a auzit țipetele.