Un bărbat a fost rănit, vineri, într-un tramvai al liniei 19 din Capitală, după ce o bucată de șină s-a desprins din terasament și a intrat prin podeaua vehiculului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul a avut loc în jurul orei 13.00.

Conform Brigăzii Rutiere a Capitalei, incidentul a avut loc în stația de pe strada Nerva Traian, unde o șină de la calea de rulare a tramvaiului s-a rupt, a intrat prin podeaua vagonului și a rănit un călător.

Victima este un bărbat de 54 ani, rănit la piciorul stâng, a precizat sursa citată. El a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Bagdasar, iar până la sosirea cadrelor medicale a fost ajutat de către călători.

La acestă oră este restrictionată circulatia tramvaielor pe linia 19, pe sensul Pod Timpuri Noi către bulevardul Octavian Goga.

STB a anunțat, pe Twitter, că la această oră circulația tramveielor este blocată pe strada Nerva Traian, pe sensul spre Complex Titan, din cauza unui "eveniment de circulație".

Ulterior, STB a transmis, printr-un comunicat de presă, că face "toate eforturile pentru ca în viitorul apropiat infrastructura existentă să fie una modernă, utilizabilă în condiții normale de către mijloacele de transport".

Redăm punctul de vedere al STB:

  • "În jurul orei 13:05, pe Str. Nerva Traian, în zona stației Papazoglu, sens Complex Titan, un obiect metalic desprins din ansamblul căii de rulare a intrat prin podeaua unui tramvai din linia 19 și a accidentat un călător la picior.
  • În prezent, circulația tramvaielor din linia 19 este blocată pentru desfășurarea cercetărilor de către Brigada rutieră.
  • După finalizarea cercetărilor, echipele de intervenție STB SA vor acționa pentru remedierea defecțiunii, astfel încât tramvaiele din linia 19 să-și reia circulația.
  • Ne cerem scuze pentru impedimentul creat. STB SA depune toate eforturile pentru ca în viitorul apropiat infrastructura existentă să fie una modernă, utilizabilă in condiții normale de către mijloacele de transport".

Un incident similar a avut loc în septembrie 2012 tot în Capitală. Atunci, un șofer a ajuns la spital în stare gravă după ce o bară metalică de la linia de tramvai de pe bulevardul Mărășești s-a desprins și a perforat podeaua autoturismului condus de bărbat, l-a lovit în picior și i-a intrat apoi în stomac, scria Mediafax.