Președintele Klaus Iohannis susține în continuare că în România campania de vaccinare a fost un succes. "Deci avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare", a răspuns Iohannis, întrebat despre încetinirea campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Klaus Iohannis, vaccinatFoto: Captura YouTube

Chestionat despre încetinirea campaniei de vaccinare în România și despre posibilitatea unui val 4 al pandemiei, în toamnă, Iohannis, aflat la Bruxelles, a susținut din nou că în România campania de vaccinare a fost un succes.

  • "Noi, practic, am oprit pandemia. Acum, însă, prin faptul că avem așa puține cazuri nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare", a declarat Iohannis.

El a spus că în continuare consideră că vaccinarea este vitală.

  • "Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau noiembrie cu un al patrulea val, fiindcă virusul evoluează. Vedem că apar, la o lună, două, noi forme, mai agresive. Părerea mea sinceră este că fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital", a adăugat Iohannis.

De la debutul campaniei de vaccinare în România, în 27 decembrie 2020, s-au vaccinat 4.661.527 de persoane, dintre care 4.410.810 au primit și rapelul, conform datelor transmise de autorități joi seară. Aceasta, deși ținta anunțată de către Guvern era de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie și 10 milioane în septembrie.