webPR Congresul Avocaților ia în discuție ”apărarea apărării”. Se propun măsuri pentru apărarea profesiei și întărirea statului de drept

de     HotNews.ro
Joi, 24 iunie 2021, 9:48 Actualitate | Esenţial


Congres UNBR
Foto: UNBR
“Apărarea apărării” este tema principală propusă de Uniunea Națională a Barourilor din România pentru Congresul Avocaților, care va avea loc în zilele de 25-26 iunie 2021, la Palatul Patriarhiei, sala Aula Magna din Dealul Mitropoliei, București.

“Tematica acestui Congres al Avocaților a fost propusă în ideea de a găsi soluții la vulnerabilitățile cu care se confruntă apărarea, dar și pentru a construi noi punți de legătură cu toți factorii implicați în evoluția justiției, fie că fac parte din sistemul judiciar, fie că provin din sfera legislativului sau executivului, fie din alte profesii juridice. Pentru că pe toți ne lezează anumite trenduri periculoase care asaltează justiția și care devin tot mai evidente. Iar problemele cu care se confruntă avocatura afectează, la rândul lor, funcționarea justiției și drepturile cetățeanului”, susține av. dr. Traian Briciu, președintele în exercițiu al Uniunii Naționale a Barourilor din România (U.N.B.R.).

Și-au anunțat prezența la acest Congres al Avocaților personalități marcante ale lumii juridice, din cadrul instanțelor, legislativului și executivului și din alte profesii juridice care au un cuvânt de spus în buna funcționare a justiției și implicit a apărării.

Pe lângă problemele de ordin strict organizatoric, care țin de dezbaterea rapoartelor anuale ale Consiliului U.N.B.R., al conducerii Casei de Asigurări a Avocaților (C.A.A.), cel al Comisiei de cenzori și comisiei centrale de disciplină, vor fi pe rolul reuniunii și ratificarea unor hotărâri ale Consiliului U.N.B.R. de modificare și completare a Statutului profesiei de avocat. Mai mult, vor fi discutate și o serie de propuneri de îmbunătățire a legislației, introduse din timp pe ordinea de zi de avocați membri sau delegați.

Cel mai așteptat punct va fi, desigur, cel care se va concentra pe o temă fierbinte – ”Apărarea apărării”, un prilej de a propune, a dezbate și adopta noi măsuri de protecție pentru profesia de avocat, adesea amenințată și periclitată.

Cu ocazia zilelor Congresului Avocaților, U.N.B.R. a pregătit și lansarea unei noi ediții a revistei AVOCATUL, cu o grafică împrospătata, care are ca focus “Apărarea apărării” și a fost realizată prin contribuția unor personalități de elită ale avocaturii și ale lumii juridice.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

815 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by