Actualizat acum

Articol susținut de ASE

Te pregătești să devii student? Alege ASE!

de     HotNews.ro
Joi, 24 iunie 2021, 9:41 Actualitate | Esenţial


ADMITEREA la ASE este tot mai aproape
Foto: ASE
 • ADMITEREA la ASE este tot mai aproape!
 • 9-16 iulie – ÎNSCRIERI la programele universitare de LICENȚĂ!
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, scoate la concurs peste 6500 de locuri la programele universitare de licenţă, aproape jumătate finanțate de la bugetul de stat.

Procesul de admitere la ASE se va desfășura ONLINE pe platforma instituțională admitere.ase.ro. Înscrierile încep în data de 9 iulie și se încheie pe 16 iulie la ora 16:00. Candidații vor încărca documentele deconcurs pe platforma admitere.ase.ro.

Taxa de înscriere se poate plăti online, prin intermediul aplicației, în cadrul procesului de înscriere.

Concursul de admitere constă din:
 • eseul motivațional;
 • testul de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE ( detalii );
 • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).


ASE vine cu o ofertă de 35 de programe universitare de licenţă, în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Facultățile ASE sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele ranking-uri de prestigiu.

ASE și-a continuat trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education Emerging Economies Universities Rankings și, a urcat în ediția 2021 pe locul 1 între universitățile românești și în segmentul 201-250 la nivel internațional.

ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021.

ASE are programe universitare adaptate noutăților din mediul de afaceri. Companiile partenere ale ASE oferă stagii studenţilor, iar manageri de top vin și prezintă studii de caz din practica cotidiană în cadrul cursurilor din ASE. Interesul fiecărei facultăți ASE este să fie într-un dialog permanent cu marile companii pentru a fi mereu la curent cu noile cerințe din piaţă muncii. Studenţii nostri au acces la angajatori de top, ceea ce poziţionează ASE-ul foarte bine pe piaţă muncii. Angajatorii apreciază foarte bine studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. 85% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

"Dragi candidați, vă invit, cu drag, să vă alăturați comunității de peste 22 000 de studenți ai Academiei de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est. Eu însumi sunt mândru să fiu absolvent al acestei universități. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o foarte bună inserție pe piața muncii, o viață profesională de succes și o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi candidați!" - prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.ASE oferă studenţilor numeroase burse de excelență, de performanță, de merit şi sociale. De asemenea, studenții pot beneficia de peste 550 de burse de studii în străinătate, un semestru sau un an, prin programul Erasmus. Studenții pot avea parte de o experienţă internaţională în ASE - profesori internaţionali susțin prelegeri, cursuri în cadrul programelor universitare, numeroase parteneriate pentru stagii și practică la firme de top. Studenții au la dispoziție 400 000 de volume în biblioteca ASE, spaţii moderne de învăţământ, multe facilităţi de învăţare.

Viaţa socială la ASE este una dintre cele mai active din Bucureşti şi studenţii apreciază acest lucru. În ASE există trupă de teatru, de dans, cor, echipe sportive, tabere, școli de vară. În ultimul an aceste proiecte au fost suspendate din cauza pandemiei, însă cu siguranţă vom reveni la aceste activități și tinerii vor putea să simtă viaţa studenţească în adevăratul sens al cuvântului.

Cu o tradiție centenară și peste 300 000 de absolvenți, Academia de Studii Economice este o universitate dinamică, într-o adaptare permanentă la cerințele economiei de piață.Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2021, Facebook, Grup oficial Admitere 2021, Instagram.

ASE desfășoară întâlniri săptămânale online cu candidații, sub genericul Admis la ASE, 2021!, miercurea, începând cu ora 17:00, la https://ase.zoom.us/j/88455955563. Candidați pot întreba tot ce îi interesează despre perspectivele profesionale oferite de ASE, Admiterea 2021, viața de student și oportunitățile de dezvoltare personală pentru absolvenții ASE, iar cadre didactice, consilieri de orientare profesională și studenți răspund cu plăcere. La dispoziția candidaților se află adresa de e- mail admitere@ase.ro și call center la 021.319 19 00/01, interior 360, 306. La intrările universității se găsesc broșuri cu detalii despre Admitere. Alege un Lider și vei deveni un Lider! # alegeASE .
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4721 vizualizari

 • +4 (10 voturi)    
  daca vrei sa inveti ceva nu aplica la ASE! (Joi, 24 iunie 2021, 9:51)

  Mihai2580 [utilizator]

  si spun asta in calitate de absolvent al acestei... universitati. Chiar si pentru standardele din Romania, mi se pare o institutie foarte slaba, care nu pune pret pe cunostinte, etica, studiu, ci pe dezinteres si frauda. poate pt unii asta e o veste buna, pt ca isi pot lua un job full time sau se pot dedica altor activitati, insa pe termen lung vor ramane cu lipsuri mari de informatii necesare in domeniile spre care vor sa se indrepte.
  • +3 (9 voturi)    
   ai dreptate.. (Joi, 24 iunie 2021, 10:11)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Mihai2580

   .. insa se vede disperarea mare, daca au ajuns sa cumpere articole prin presa.
   • +2 (6 voturi)    
    Mda (Joi, 24 iunie 2021, 13:27)

    TheFaime [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Poi cineva trebuie sa achite taxe de scolarizare. ASE-ul e o fabrica de diplome si nimic mai mult.
   • +3 (3 voturi)    
    e reclama (Joi, 24 iunie 2021, 22:32)

    unacare [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Nu l-as interpreta ca articol disperat.
  • 0 (4 voturi)    
   exagerati (Joi, 24 iunie 2021, 22:31)

   unacare [utilizator] i-a raspuns lui Mihai2580

   Nu stiu e facultate ati absolvit, la mine in familie am absolventi de cibernetica, REI, CIG si toti au invatat carte cu adevarat. Si licenta nu o poti da daca nu ai muncit la ea, cu chestii superficiale nu merge.
   Incercati si la cele private, poate veti fi multumit.
   • +2 (4 voturi)    
    Oricat de jos ar fi ASE-ul, cele private (Vineri, 25 iunie 2021, 10:07)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui unacare

    sunt si mai jos.
    Eu am facut facultatea ASE in anii 1990, cand se facea carte (FABBV, Cibernetica, REI).
    Acum nu se mai da examen, s-a marit numarul de locuri (mai ales la taxa) si intra toti prostii si analfabetii. Normal ca apoi nu ii angajeaza nimeni, ptr ca nu ii duce capul.
    Am vorbit recent cu un prieten, in prezent profesor la ASE, pe care il cunosc de cand era seminarist. Imi spune ca, in prezent, marea majoritate a studentilor din ASE sunt loaze lenese, care nu invata deloc, nu vin la cursuri, copiaza la examene si au pretentii la salarii de 1500 euro dupa ce termina facultatea. Nu se compara cu studentii f buni din anii 1990.
    Ia sa ii cearna la admitere, sa se faca 200 locuri pe facutlate, si sa se dea examen, sa vezi cum redevine ASE-ul facultate ca lumea.
    De asta a decazut ASE-ul, ptr ca accepta toti prostii sa fie studenti.
    • +1 (1 vot)    
     ... (Vineri, 25 iunie 2021, 15:51)

     tirolez [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Acum te poti inscrie la toate facultatile din ase simultan daca vrei=$$$$ gratis pentru ei.
     Atat de lene le e ca nici macar grila cu scanare in sala cum e la medicina nu se deranjeaza, selectia e facuta de cei care concep subiectele/corecteaza la BAC. A, stai , marele eseu, acolo se spetesc cei din ASE. Probabil nu le citeste nimeni.
   • 0 (0 voturi)    
    i-auzi (Duminică, 27 iunie 2021, 0:14)

    envy [utilizator] i-a raspuns lui unacare

    "licenta nu o poti da daca nu ai muncit la ea"

    I-auzi domne, oare Jador care e analfabet si are licenta de la ASE oare cum of i reusit.
  • 0 (0 voturi)    
   depinde si de studentul care face facultatea, (Vineri, 25 iunie 2021, 10:01)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Mihai2580

   Daca esti om capabil si iti dai silinta sa inveti, te descurci de minune si cu ASE-ul.
   Din generatia mea toti s-au realizat: multi lucreaza pe functii de manageri in banci, altii lucreaza in multinatioanale in strainatate, la institutii UE sau Banca Central Europeana .
   Doar ca, in perioada in care am dat eu examen la ASE, era foarte greu sa intri (anii 1990). Era concurenta asa mare ca, daca luai media 9 (examen la matematica si economie), puteai sa nu intri la facultate (eu personal am intrat cu 9.50)
   Acum nu se mai da examen, se intra pe baza de dosar. Normal ca intra toate loazele si toti prostii, care apoi se vaieta ca au terminat facultatea si nu ii angajeaza nimenei. Nu ii angajeaza de prosti ce sunt, nu ptr ca au terminat ASE-ul.
   • 0 (0 voturi)    
    Pai aici e problema (Vineri, 25 iunie 2021, 15:51)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Calitatea celor care au intrat la ASE in perioada 1990-2000 era net superioara. Atunci a fost un shift urias dinspre Politehnica, Univ catre ASE pentru ca industria se prabusea rapid si foarte putini mai vroiau sa se faca ingineri. Dar dupa anii 2000 incoace ASE s-a prabusit oarecum natural dar si datorita lacomiei celor care au condus-o care au marit numarul de locuri fara sa aiba nicio legatura cu realitatea de pe piata muncii. Astazi a devenit o fabrica de diplome. Daca insa ma intrebi ce-ar trebui sa aleaga un absolvent de liceu astazi, sincer n-as sti sa-ti spun. Cred ca ar trebui sa aleaga ce-i place nu ce-i spun parintii.
 • +1 (7 voturi)    
  eh (Joi, 24 iunie 2021, 15:10)

  codyrocco [utilizator]

  multi ar alege Politehnica, da' acolo is chestii de-astea, cum se cheama... de invatat... matematica, de exemplu :))
  • +1 (1 vot)    
   Intrebarea e ce anume din Politehnica (Vineri, 25 iunie 2021, 15:54)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui codyrocco

   Majoritatea vor Calculatoare. Dar aici deja avem o inflatie de facultati care au specializare pe Computer Science in orice universitate ( inclusiv ASE) si nu m-ar mira ca in 10 ani si aici o sa fie o inflatie de ingineri IT care nu prea vor mai avea ce face.
   • 0 (0 voturi)    
    sa vedem (Vineri, 25 iunie 2021, 21:50)

    codyrocco [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    Calculatoare... da, e ca si cum ai alege "abecedar" la BAC Insa programatorii si sysadminii sunt in majoritatea lor autodidacti [aia skilled], efectiv tre' sa inveti singur, pentru ca pana se formeaza profesorii.. tehnologia se invecheste. Iar privatul ia niste PFY de ici-colea, sa-i faca chestii multiple, nu foarte high level.
    Dar ma gandeam mai degraba la Inginerie Oamenii aia is cautati..
    • +1 (1 vot)    
     Corect (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 7:35)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui codyrocco

     Dar ce specializari din inginerie sunt cerute pe piata si sunt platite decent ? Ca in afara de zona de programare unde de fapt nici nu prea ai nevoie de facultate, cu celelalte specializari din Politehnica te cam chinui in Romania. Iar in afara, cam au si ei destui ingineri (si mai bine pregatiti) ca sa vina un roman sa gaseasca job pe specializarea terminata in Romania. De pilda, sa luam Aeronave, suna cool dar in realitate majoritate absolventilor fac proiectare in diverse aplicatii (gen Katia) pentru alte domenii (in special auto) si in joburi mai prost platite decat in IT.
     • 0 (0 voturi)    
      asa e (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 23:52)

      codyrocco [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

      ai dreptate, dar nu conteaza ce comentam noi aici, ci mai degraba de zic angajatorii


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by