Un bărbat de 36 de ani și-a uitat geanta în care avea un pistol și un încărcător cu 8 cartușe în cabina de probă a unui complex comercial din București. Angajatul magazinului unde a fost uitată geanta a sesizat Poliția, care l-a găsit pe proprietarul ce deținea ilegal arma letală și l-a arestat.

Pistol cu gloanteFoto: Freepik

Bărbatul, care inițial a susținut că geanta nu îi aparține, a fost reținut marți, iar ulterior a fost arestat preventiv, fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fără drept a unei arme letale.

Potrivit Codului Penal, deținerea fără drept de arme letale și muniții de acest fel se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Ce spune poliția despre pistolul uitat în cabina de probă

”În data de 22 iunie 2021,polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au reținut un bărbat de 36 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fără drept a unei arme letale.

În fapt, in ziua de 22.06.2021, în jurul orei 16. 00, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost sesizat prin sistemul 112 de către un angajat din cadrul unui complex comercial cu privire la faptul că intr-o cabină de probă a fost găsită o geantă în care se afla un pistol.

Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că arma este una de tip letal, un pistol cu glonț, iar în aceeași geantă se afla și un încărcător cu 8 cartușe.

Au fost declanșate investigațiile în vederea identificării persoanei care a pierdut sau abandonat geanta în cauză. A fost identificat și condus la audieri un bărbat de 36 de ani, acesta negând inițial că pistolul îi aparține. A fost dispusă măsura reținerii, ulterior fiind arestat preventiv.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.”