Peste 76.000 de persoane au semnat o petiţie pe platforma Change.org în care cer ca omul cel mai bogat al Planetei, Jeff Bezos, care în iulie va călători în spaţiu, să rămână acolo pentru totdeauna, relatează marţi agenţia EFE, citată de Agerpres.

Jeff Bezos, fondatorul AmazonFoto: Annegret Hilse-Sven Simon / AFP / Profimedia Images

''Nu-i permiteţi lui Jeff Bezos să revină pe Pământ'' - este titlul petiţiei iniţiate cu două săptămâni în urmă de Ric G., care-şi propune să strângă 150.000 de semnături şi să o plaseze printre cele mai populare petiţii de pe Change.org. Unii dintre semnatari, printre ei şi foşti angajaţi ai companiei Amazon, au postat comentarii nu tocmai favorabile miliardarului fondator al acestei societăţi de comerţ online cu amănuntul. Potrivit revistei Forbes, averea lui Bezos depăşeşte 200 de miliarde de dolari, cea mai mare din lume.

''Miliardarii nu ar trebui să existe nici pe Pământ şi nici în spaţiu. Cei care optează pentru a doua variantă, ar trebui să rămână acolo'', scrie un semnatar al petiţiei.

''Dacă poate fi trimis un miliardar pe Marte, de ce nu pleacă toţi acolo?'', ''Pământul va fi un loc mai bun fără ei'' sau ''Te rog, rachetă, să nu funcţionezi bine'', se regăsesc printre alte comentarii.

Jeff Bezos a anunţat la începutul acestei luni că pe 20 iulie va participa la primul zbor de turism spaţial al societăţii sale de explorare Blue Origin.

Capsula rachetei New Shepard, dotată cu opt hublouri, poate găzdui cel mult şase persoane. Împreună cu Bezos vor călători fratele său, Mark, şi încă două persoane, dintre care una şi-a câştigat locul după ce a plătit 28 de milioane de dolari în urma unei licitaţii.

Să vezi Pământul din spaţiu ''te schimbă şi îţi schimbă relaţia cu Planeta şi cu umanitatea'', spune miliardarul despre această aventură la care a visat de când era mic copil.

El a anunţat pe 26 mai că va părăsi postul de şef al Amazon pe 5 iulie şi îşi va dedica mai departe timpul iniţiativelor filantropice şi gestionării celorlalte companii ale sale, Blue Origin şi cotidianul The Washington Post.

Cât despre cei 28 de milioane de dolari cu care a vândut un loc în călătoria sa spaţială unei persoane a cărei identitate încă nu este cunoscută, Bezos a promis că aceşti bani vor fi donaţi fundaţiei Club pentru Viitor, care aparţine companiei Blue Origin şi a cărei activitate este dedicată încurajării tinerilor să urmeze profesii ştiinţifice.