Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari au desfăşurat, sâmbătă, ample acţiuni pentru căutarea, localizarea şi salvarea unui bărbat rătăcit într-o pădure din zona localităţilor argeşene Budeasa şi Miceşti.

PădureFoto: Flickr

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, citat de Agerpres, autorităţile au fost sesizate de soţia unui bărbat din Budeasa Mică despre faptul că acesta a plecat dimineaţă în pădure, după ciuperci, iar în jurul orei 14.00 a luat legătura telefonic cu ea şi i-a spus că nu ştie unde se află.

„La locul indicat s-au deplasat echipaje de poliţişti, inclusiv echipa canină cu câinele de urmă, dar şi jandarmi şi pompieri. Având în vedere terenul accidentat din zona de căutare, poliţiştii au mobilizat voluntari cu ATV-ul, pentru a-i ajuta în ceea ce priveşte deplasarea”, se arată în comunicat.

Acţiunile de căutare în teren au fost sprijinite de poliţiştii din Dispeceratul IPJ Argeş. Ei au ţinut permanent legătura cu soţia bărbatului care, ştiindu-l cu probleme medicale, plecase în căutarea lui.

„De asemenea, atunci când bărbatul a apelat 112, politiştii l-au liniştit, l-au îndrumat să rămână în zona respectivă şi i-au explicat ce are de făcut, astfel încât să îl poată localiza. Ulterior, informaţiile privind locaţia în care se afla bărbatul au fost transmise echipajelor din teren”, precizează IPJ Argeş.

După aproximativ două ore de căutări, bărbatul a fost găsit la aproximativ 7 kilometri de locul în care îşi parcase maşina. El a fost transportat cu ATV-ul şi a fost predat unui echipaj medical, pentru evaluarea stării de sănătate şi acordarea de îngrijiri.