Mouzenidis Travel Grecia, un important touroperator care vinde bilete pentru sejururi în Grecia, a anunțat cu o zi în urmă că de vineri, 18 iunie, și până în 26 iunie, suspendă prestarea serviciilor turistice contractate (rezervate). Pe pagina de Facebook Forum Grecia, mai mulți turiști români se plâng că au cumpărat bilete prin acest touroperator. HotNews.ro a discutat cu partenerul comercial al grecilor din România și a obținut detalii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe site-ul companiei grecești este afișat un anunț potrivit căruia touroperatorul își suspendă activitatea temporar. Compania își anunță clienții care aveau cumpărate sejururi în acestă perioadă că își pot reprograma vacanțele în septembrie sau chiar în 2022.

  • ”Din cauza măsurilor restrictive de acordare a licențelor în ceea ce privește piețele est-europene de peste un an, compania Mouzenidis Travel Grecia anunță că temporar, pentru perioada 18 iunie 2021 și până la 26 iunie 2021, nu își va furniza serviciile pentru pachetele și programele turistice rezervate destinației Grecia. Compania va reveni cu noi anunțuri despre reorganizarea programului său operațional pentru sezonul de vară curent.
  • Întotdeauna în deplină loialitate față de clienții noștri (...), oferim transferul rezervărilor sale menționate în perioada de mai sus pentru perioada de după 1 septembrie sau pentru sezonul de vară următor 2022 cu același preț și servicii aditionale”, este anunțul postat pe site-ul companiei.

Pagina de Facebook în limba română a Mouzenadis nu mai este activă.

Biroul din România al Mouzenidis Travel Grecia are sediul în Cluj. Un reprezentant al acestuia a declarat vineri pentru HotNews.ro că biroul nu face parte de fapt din grupul elen Mouzenidis, si are doar contract de consultanță cu acesta. Joi, la 11.40, au fost anunțați de către partenerul elen despre suspendarea serviciilor, aceștia anunțand că vor reveni cu informații.

Vineri, urma să plece în Grecia un charter cu ruriști români care au plătit sejururi prin companie, dar biroul din Cluj i-a anunțat despre suspendarea operațiunilor.

Vineri, biroul din Cluj a renunțat la contractul cu firma elenă, a mai precizat sursa citată.

HotNews a transmis o solicitare și companiei din Grecia. Când vom avea un răspuns, îl vom publica.

Mai mulți turiști români se plâng că au vacanțe plătite prin acest touroperator.

  • "Sunt extrem de dezamagită…aveam un sejur cumpărat în insula Creta de acum 2 ani, de la un mare touroperator Mouzenidis Travel. Acum câteva ore ne-au anunțat de la agenție că au anulat serviciile turistice în perioada 18-26 Iunie, după ce ne-au emis voucherele și biletele de avion. Avem asigurare storno dar Agentia a spus ca nu ne poate oferi nimic in schimb pana nu își recuperează banii de la touroperator. A mai trecut cineva printr-o situație similară? Aveți vreo soluție?", scrie o turistă pe pagina de Facebook Forum Grecia.
  • "Pentru toti cei care merg în Grecia în perioada următoare și au vouchere cu rezervări făcute de catre Mouzenidis, verificati-vă rezervarile cu hotelul, ca să fie confirmate și plătite. Mouzenidis Grecia are probleme financiare și mai toti cei care au rezervări făcute cu ei sunt afectați!", este mesajul postat pe Forum Grecia de către reprezentantul unei agenții de turism.

Grecia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, a intrat pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut, potrivit hotărârii adoptate joi seară de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.