Opt tiruri încărcate cu peste 130 de tone de deșeuri, constând în haine şi mobilier second hand, au fost întoarse în drum la Nădlac II de polițiștii de frontieră și de inspectori ai Gărzii de Mediu doarece șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Tir cu deseuriFoto: Politia de Frontiera

Potrivit Poliției de Frontieră, agenții săi de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a opt automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand şi mobilier de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand și mobilier intr-o stare avansata de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele opt vehicule erau transportate 130.588 de kilograme de deşeuri.