Un bărbat în vârstă de 55 de ani din judeţul Neamţ a ajuns în stare gravă la spital la Iași după ce, timp de aproximativ un an, a luat medicamente antiinflamatorii, spunând că a vrut să prevină îmbolnăvirea de COVID-19.

PastileFoto: pexels.com

Bărbatul este internat la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iaşi, fiind transferat de la spitalul din Piatra Neamţ, după ce timp de aproximativ un an a luat paracetamol și algocalmin, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Ionuţ Nistor, pacientul a fost diagnosticat cu insuficienţă renală acută gravă, existând riscul să nu mai poată recupera complet funcţia renală.

  • "Relativ neobişnuit este motivul pentru care a luat aceste medicamente, scopul fiind de a preveni infecţia cu virusul SARS-CoV-2.
  • În momentul în care se simţea rău, în loc să oprească aceste medicamente, a luat şi mai multe. Dacă iniţial a început cu un comprimat, după aceasta a crescut doza până când starea generală s-a agravat.
  • (...) Din păcate, acest comportament, această automedicaţie a dus la insuficienţă renală gravă şi sunt puţine şanse ca pacientul să poată recupera complet funcţia renală. Sperăm că va reuşi să recupereze funcţia rinichilor, dar există şanse ca pe termen scurt să fie nevoie de dializă", a declarat Ionuţ Nistor.

El a precizat că pacientul va fi în continuare urmărit în Secţia de Nefrologie, medicii sperând ca, după întreruperea acestor medicamente, evoluţia să fie una favorabilă.