Procurorul Lucian Papici se pensionează, la 54 de ani. El a instrumentat, de-al lungul timpului, mai multe dosare celebre, precum dosarul "Referendumului", în care a fost condamnat Liviu Dragnea, "Trofeul calității", în care a fost condamnat fostul premier Adrian Năstase sau dosarul "Caltaboșul", în care au primit 3 ani de închisoare foștii miniștri Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan.

Lucian PapiciFoto: Mediafax

Conform unui comunicat transmis vineri de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcție, prin pensionare, a procurorului Lucian Gheorghe Papici de la Parchetul Tribunalului Timiș. Papici are 54 de ani și se pensionează începând cu data de astăzi, 18 iunie.

Cine este procurorul Lucian Papici

Lucian Papici a avut două mandate de şef al Secţiei I de combatere a corupţiei din DNA. În 2013, a preluat conducerea Serviciului pentru efectuarea urmării penale în cauze de corupţie din Secţia de combatere a corupţiei a DNA.

În august 2015, Lucian Papici a revenit la Parchetul Tribunalului Timiș după ce a fost revocat din funcția de șef al Secției I a DNA de către procurorul general de atunci Tiberiu Nițu, la scurt timp după ce finalizase rechizitoriul în dosarul privind fraude înregistrate la referendumul din 2012 de demitere a lui Traian Băsescu. În acest dosar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanța supremă, în aprilie 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorul Lucian Papici a instrumentat și celebrele dosare "Trofeul calităţii" - în care în iunie 2012 fostul premier PSD Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare -, dosarul "Caltaboșul", în care au primit 3 ani de închisoare foștii miniștri Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan - dosarul "Valiza", unul dintre cele mai mari dosare de corupție din fotbalul românesc, în care a fost condamnat Gigi Becali - și dosarul "ICA", în care în august 2014 Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare.