​Voicu Oprean, CEO și fondator al AROBS Transilvania Software, este cel care a creat, în puțin peste două decenii, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare software din România, care țintește o cifră de afaceri de circa 35 milioane de euro anul acesta.

Voicu OpreanFoto: Pi2.ro

Câțiva dintre cei cu care a pornit la drum în 1998 sunt și azi parte din marea familie AROBS Grup, care astăzi numără aproape 1000 de membri. AROBS Grup a crescut organic și prin achiziții de noi companii, în Europa Centrala și de Vest, Asia și America de Nord, și are un portofoliul de peste 14.000 clienți în servicii software, management de flotă, soluții de optimizare a afacerilor, managementul resurselor umane și plăți digitale.

Atuurile principale care l-au ajutat să dezvolte compania la nivel internațional sunt spiritul de antreprenor și reziliența, combinate cu educația continuă de business. Anul acesta marchează 15 ani de la înființarea programului Executive MBA Bucharest oferit de WU Executive Academy, program pe care Voicu Oprean l-a absolvit în 2008 și care atrage anual aproximativ 30 de manageri și antreprenori. Cu acest prilej, a povestit despre rolul pe care l-au avut studiile executive în evoluția sa profesională, dar și ce obiective își propune să atingă în viitor.

Privind retrospectiv, cum v-a ajutat programul de Executive MBA în carieră?

Ca antreprenor, programul de Executive MBA mi-a oferit structura de care aveam mare nevoie, datorită bazei de cunoștințe extrem de valoroasă și atractivă. Dincolo de curriculum și de profesori, a fost o oportunitate excepțională de networking și schimb de experiență cu manageri și antreprenori din diverse industrii, culturi și regiuni geografice, care se confruntă cu provocări similare în afaceri.

Ce obiective aveți pentru viitor? Mai este ceva ce doriți să realizați?

Nu voi înceta niciodată să-mi stabilesc obiective de atins, atât în viața personală, cât și în cea profesională. Sunt în căutare continuă de noi idei și modalități de a-mi extinde orizonturile, de a crește compania, dar și de a contribui la dezvoltarea celor peste 20 de companii IT în care sunt investitor sau consilier. Vreau ca AROBS să crească pe piața globală, atât organic, cât și prin achiziții, și să lanseze multe soluții software de impact pe piața din România și nu numai. Pe plan personal, îmi doresc să revin în competițiile de triatlon IRONMAN pentru a opta oară, visul meu fiind să concurez într-o zi la campionatul mondial de la Kona, Hawaii.

În opinia dumneavoastră, a crescut importanța unei diplome de MBA în ultimii ani?

Cred că actualul mediu economic global, care este unul foarte dinamic, impune un leadership puternic, inovator și cu structură, iar educația executivă poate dezvolta aceste aspecte. Prin urmare, o diplomă de Executive MBA le oferă viitorilor lideri cunoștințele și, de cele mai multe ori, curajul de a experimenta pentru a-și atinge obiectivele proprii sau pe cele ale companiei. Dar procesul de învățare nu se încheie odată cu finalizarea programului, ci trebuie să fie unul continuu.

Ce ați apreciat cel mai mult la programul WU Executive MBA Bucharest?

Structura, cantitatea și calitatea informațiilor, profesorii, networkingul, alături de experiența revenirii pe băncile școlii au însemnat foarte mult pentru mine. Interacțiunea cu profesorii și colegii mi-a deschis noi perspective de înțelegere a multitudinii de provocări cu care ne confruntăm în fiecare zi în afaceri. Iar legătura formată cu colegii mei și board-ul extern, unde poți găsi idei și soluții pentru diferite subiecte, reprezintă cele mai importante beneficii obtinuțe în urma programului.

Mai multe despre Grupul AROBS – https://www.arobsgrup.ro/

Programul WU Executive MBA Bucharest a deschis sesiunea de burse de studiu în valoare de 200.000 de euro pentru noua sesiune, care va începe în toamnă.

WU EMBA Bucharest este considerat cel mai important program internațional de Executive MBA din România datorită triplei acreditări (AACSB, AMBA și EQUIS), deținută de mai puțin de 1% din toate școlile de afaceri din lume. Acesta este organizat de WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU) - cea mai mare universitate de business din Europa.

Bursele se acordă în ordinea aplicațiilor și pe baza dosarului de înscriere în program, înscrierile având loc până la data de 30 iunie 2021. Informații complete sunt disponibile pe WU Executive Academy.