Două adolescente de 13 și 15 ani din Brașov au sunat la 112 și au anunțat că au răpite de pe stradă de către doi bărbați care le-ar fi obligat să se urce în mașina lor. Au fost mobilizați peste 80 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, iar la final totul s-a dovedit o farsă: cele două fete au sunat la 112 ”pentru amuzament”, de pe un telefon mobil găsit pe stradă.

Apel 112Foto: ANCOM

Conform datelor furnizate marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru “lipsire de libertate în mod ilegal” după ce duminică seară, în jurul orei 19.30, o tânără a sunat 112, reclamând că, în timp ce se afla într-un parc din localitatea Tărlungeni din judeţul Braşov, atât ea, cât şi o altă tânără ar fi fost constrânse de către doi bărbați să se urce într-o mașină.

După primirea apelului, peste 80 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au plecat în căutarea fetelor şi au fost făcute filtre pe şosele.

Poliţiştii le-au identificat pe cele două fete în vârstă în vârstă de 13 ani, respectiv 15 ani, și au stabilit că acestea făcuseră o farsă. Ele au găsit pe stradă un telefon mobil cu cartelă funcţională, de pe care au sunat de mai multe ori la 112, "pentru amuzament".

Cele două fete au fost amendate pentru alertarea falsă a autorităților.