Nouă din cei zece polițiști de la Serviciul de Înmatriculări din Timişoara ridicaţi luni de către anchetatori au fost reținuți, fiind acuzați că în doar patru luni au luat mită 100.000 de lei pentru înmatricularea unor mașini fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ofițerii anticorupție au descins luni la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Timiș. Au chemat 10 dintre polițiștii angajați la compartimentul de înmatriculări la o discuție despre prevenirea corupției, la sediul Serviciului, iar apoi i-au luat pe aceștia și i-au dus la audieri într-un dosar penal deschis pentru fapte de corupție, scrie tion.ro.

Potrivit anchetatorilor, 9 din cei 10 polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore, iar marți vor fi duși în instanță cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre 384 de fapte de luare de mită, în perioada ianuarie - mai 2021.

"În perioada 23.01.2021 – 22.05.2021, inculpaţii – în calitate de funcţionari publici (agenți de poliție) în cadrul D.R.P.C.I.V., Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara – în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial (<>) documentele pentru înmatricularea de vehicule", spun procurorii Parchetului Tribunalului Timiș, într-un comunicat de presă.

Procurorii afirmă că în decursul a doar 4 luni (ianuarie – mai 2021), polițiștii au cerut și primit mită, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.