În Masivul Bucegi a început din nou să ningă și s-a depus un strat consistent de zăpadă, potrivit unor imagini filmate luni dimineață la Refugiul Salvamont Bușteni.

Ninsoare in BusteniFoto: Captura Facebook

Un strat proaspăt de zăpadă s-a aşternut în Masivul Bucegi după ce, deși suntem la mijloc de iunie, a început să ningă din nou.

De altfel, meteorologii anunţaseră că, în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste.

Şi la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, iar drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului. În funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

Conform celui mai recent buletin meteo, valabil până luni seară, săptămâna trecută stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, şi 47 centimetri la Vârfu Omu, scrie News.ro. În ultimele zile, la munte, la peste 1800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de 13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 şi 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade în ziua de 14 iunie, conform sursei citate.