Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică, ploi torențiale, cu cantităţi de apă însemnate, în cea mai mare parte a ţării, până miercuri seară. Ploile vor persista și în București, unde vremea va fi răcoroasă, dar miercuri temperaturile vor ajunge la 27 de grade.

Ploi si furtuni in București Foto: Hotnews

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, până miercuri, 16 iunie, ora 23:00, va fi instabilitate atmosferică și se vor înregistra cantități de apă însemnate.

Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice, unde vor fi frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Marți și miercuri (15 și 16 iunie), în estul și sud-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată - averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici.

Meteorologii spun că va fi instabilitate atmosferică până la sfârșitul săptămânii.

Cum va fi vremea în București

Luni, vremea va fi răcoroasă și se va menține în general instabilă. După-amiază, vor fi perioade cu ploi și descărcări electrice. Pot fi cantități de apă mai însemnate și condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 21-23 grade, iar cea minimă, de 10-12 grade.

Marți, ora 9.00 - miercuri, ora 23.00: Vremea se va încălzi, dar va fi în continuare în general instabilă. După-amiaza și seara vor fi averse posibil mai însemnate cantitativ și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade marți (15 iunie) și se va situa în jurul a 27 de grade miercuri (16 iunie). Minima termică va fi de 14-15 grade.