Mai multe străzi, beciuri, subsoluri de bloc, gospodării au fost inundate duminică după amiază în mai multe localităţi din judeţul Constanţa, în urma ploilor torenţiale, pompierii intervenind pentru îndepărtarea apei, potrivit News.

ISUFoto: Facebook/ ISU Constanta

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au avut mai multe intervenţii duminică după amiază, cauzate de ploaia torenţială.

Astfel, echipele de intervenţie au fost chemate în Medgidia unde un garaj se inundase şi la un beci din comuna Corbu, reuşind să scoată apa. De asemenea, pompierii au mai fost solicitaţi şi în localitatea Corbu de Jos unde fusese inundată o gospodărie, dar apa s-a retras şi nu a mai fost nevoie de intervenţia lor.

Pompierii s-au mai deplasat în Costineşti, unde fusese inundat un beci, în Agigea, unde apa pătrusese într-o casă şi o gospodărie, dar şi la Jupiter unde a fost inundat un spaţiu comercial.

De asemenea, a mai fost inundată o parcare subterană din municipiul Constanţa, cu suprafaţa de 200 de metri pătraţi şi unde nivelul apei atingea un metru, un bloc tot din Constanţa, după ce pluviala acestuia a cedat sub presiunea apei şi a fost inundată casa scării, dar şi o casă din Constanţa.

Totodată, localitatea Valea Dacilor a rămas fără curent electric.

Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a intervenit în localităţile Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Techirghiol şi municipiul Constanţa după ce mai multe străzi au fost inundate, acţionând cu wome, vidanje şi motopompe de mare putere.

Judeţul Constanţa se află sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.