Trei bărbați au fost reținuți duminică seară, fiind acuzați că au bătut un buzoian în fața poliției, în timp ce se afla în trafic. Conducerea Poliției Române a anunțat că dispus verificări cu privire la modul de intervenție pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare.

Activistul buzoian batut de fata cu politiaFoto: Captura YouTube

Cei trei bărbați au vârste între 27 și 44 de ani, fiind reținuți pentru lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ei urmează să fie duși în instanță cu propunere de arestare preventivă, a precizat IPJ Buzău.

Conducerea Poliției Române a anunțat că a dispus verificări cu privire la modul de intervenție, prin specialiștii Direcției Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare.

Un bărbat cunoscut drept "activistul buzoian" a fost bătut duminică dimineață în județul Buzău de față cu polițiștii după ce acesta a încercat să prezinte publicului și autorităților comercializarea ilegală a puilor vii, după ce ANSVA a interzis comerțul cu păsări vii, excepție făcând fermele autorizate, relatează ȘTIRIDINSURSEBUZAU.ro și buzoienii.ro.

Nițu Robert Gabriel, cunoscut drept Activistul buzoian, a început să filmeze în timp ce conducea încercând să scape de un grup de vânzători de pui și găini din Săpoca. Acesta era cu poliția în telefon când a fost blocat în trafic și apoi atacat de vânzători. I-au spart geamul mașinii și l-au lovit, apoi a reușit să scape.

S-a întâlnit cu un echipaj de poliție la Cernățești, în schimb când polițiștii au oprit mașinile agresorilor, aceștia au reușit să ajungă din nou la Nițu Robert Gabriel, care era în mașină, și l-au lovit dintr-o parte și din cealaltă.

A reușit din nou să fugă și în cele din urmă a fost adăpostit într-un sediu al poliției, moment în care și agresorii au fost reținuți.

Se pare că totul ar fi pornit de la faptul că el îi filma pe vânzătorii de păsări.