Bucureștiul se va afla sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiele, vânt puternic și vijelii, în intervalul 19.10 - 20.30. Reamintim că de la ora 19.00 pe Arena Națională se desfășoară meciul Austria Macedonia de Nord, din cadrul Euro 2020. Pe stadion se află peste 8.000 de suporteri, potrivit Jandarmeriei.

Ploaie torentiala BucurestiFoto: Captura video

Conform meteorologilor, în acest interval în București vor fi vijelii, vânt cu rafale de peste 60-65 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale, în special în jumătatea de vest a orașului.

Autoritățile au transmis și un mesaj Ro-Alert: "Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților".

Tot între orele 19.10-20.30 sunt sub avertizare cod portocaliu de ploi puternice, vijelii și grindină mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman și Dâmbobița. În Ilfov, sunt vizate localitățile: Măgurele, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Cornetu, Dragomirești-Vale.

Bucureștiul este aproape să intre in istorie, Austria - Macedonia de Nord fiind prima partidă care se dispută la Euro 2020 pe Arena Națională. Meciul a început la ora 19.00.

Potrivit Jandarmeriei București, peste 8.000 de spectatori au intrat pe Arena Naţională, pentru a asista la partida de fotbal dintre echipele reprezentative ale Austriei şi Macedoniei de Nord, din cadrul Turneului Final Euro 2020.

Reamintim că sâmbătă, în urma ploii torențiale, Arena Națională a fost inundată.Austria a fost nevoită să-și anuleze antrenamentul, nu înainte ca unul dintre jucătorii ei să facă efectiv salturi pe gazon ca într-o piscină.