Meteorologii au emis duminică noi alerte meteo de vreme severă. Până la ora 23.00, vor fi sub cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii județele Tulcea și Constanța, în timp ce Bucureștiul și 29 de județe sunt sub avertizare cod galben.

alerte meteo 13 iunieFoto: ANM

Avertizarea cod portocaliu va fi în vigoare între orele 14:00 – 23:00.

Potrivit meteorologilor, în județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, viejlii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

De asemenea, până la ora 23.00 se află sub avertizare cod galben Bucureștiul și 29 de județe.

Meteorologii spun că în acest interval în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 35-40 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65-70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Conform ANM, local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone.