Pompierii au intervenit, pe parcursul zilei de sâmbătă, în localităţi din şapte judeţe şi în municipiul Bucureşti, unde s-au produs inundaţii în contextul codurilor de vreme rea emise de meteorologi, apa fiind evacuată din zeci de gospodării, dar şi din case, subsoluri/beciuri şi de pe străzi, potrivit Agerpres.

Inundatii in taraFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Conform datelor publicate, sâmbătă seară, pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în intervalul orar 08,00 - 21,00 au fost înregistrate probleme în judeţele Argeş, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi în Capitală, intervenindu-se pentru evacuarea apei din 15 case, 38 curţi, 17 subsoluri/beciuri (inclusiv la trei operatori economici şi la o şcoală), precum şi de pe trei străzi.

De asemenea, în judeţul Constanţa, circulaţia rutieră a fost temporar afectată de apă şi aluviuni pe DN 38, iar o persoană rămasă blocată cu autoturismul pe carosabil a fost extrasă din zonă în siguranţă.

"Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în data de 11.06.2021, în două localităţi din judeţul Vâlcea, rămân izolate din punct de vedere al traficului auto 59 de gospodării (în localitatea Popeşti- 9 gospodării şi în localitatea Gibeşti - 50 de gospodării). În ambele localităţi, au fost luate măsuri pentru asigurarea intervenţiei în cazul situaţiilor de urgenţă şi se acţionează pentru remedierea situaţiilor create, cu echipe de la SGA şi autorităţile locale", precizează sursa citată.

În acest moment, se intervine în judeţul Giurgiu pentru evacuarea apei din mai multe curţi, menţionează DSU.