Meteorologii au emis noi alerte cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care vizează aproape toată țara, inclusiv Capitala, sâmbătă și duminică.

Ploaie si furtuna pe DN1Foto: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia

Prima alertă cod galben va fi în vigoare sâmbătă, între orele 11.00 - 21.00.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de sâmbătă, în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie mai transmite că instabilitate atmosferică accentuată va fi și în restul țării, dar pe suprafețe mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

Cea de a doua avertizare cod galben va fi în vigoare duminică, între orele 02.00 - 10.00.

În acest interval, în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp.